Responsive webdesign

A reszponzív weboldal (RWD) egy olyan megközelítéssel tervezett oldal, amelynek a célja az, hogy optimális megjelenést biztosítson – könnyű olvashatóság, egyszerű navigáció a lehető legkevesebb átméretezéssel és görgetéssel – a legkülönfélébb eszközökön (az asztali számítógép monitorjától egészen a mobiltelefonig).

2016 december 17-én helyet cserélt a számítógép és a mobil az internetezésre használt eszközök listáján. Ez azt jelenti, hogy a világ lakossága többet internetezik mobiltelefonról, mint számítógépről. Tehát az emberek többsége mobiltelefonon internetezik. a böngészők bármit is néznek, azonnal otthagyják, ha kényelmetlenségbe ütköznek. Sokan felkeresik a konkurenciát, ha az az oldal nem okoz csalódást. Ilyen kellemetlenség lehet, ha nem illeszkedik ahhoz az eszközhöz, amit épp használ. Kilóg a tartalom, vagy éppen annyira apró, hogy olvashatatlan. Vagy nem egyértelmű, hogy mit hol talál. Nem mobilbarát az oldal, azaz nem változik a megjelenés akkor, ha valaki nem asztali gépről, hanem mobilról próbálja olvasni a tartalmat. Ehhez kell, hogy az oldal reszponzív legyen, azaz platformfüggetlen, bármely méretű kijelzőn tökéletesen megjelenő tartalom.

Az internet forgalom több, mint fele (52%) mobil és táblagép segítségével történik. Mai napig ez csak emelkedik.

A kis cégek számára – különösen, ha helyi szinten akarnak érvényesülni – rendkívül fontos, hogy jó helyezést érjenek el a mobil találati oldalakon is. Azon felhasználók 50 százaléka, akik valamilyen helyi vállalkozást keresnek a mobiljukon, még aznap el is fognak látogatni az adott céghez. EZ TÉNY! Ráadásul a mobilkeresések 78 százalékából lesz offline vásárlás a helyi üzletben. EZ IS TÉNY! Ahhoz viszont, hogy jó eredménye legyen a mobilkeresésekre, mobilbarát webdesignra van szüksége. A legjobb megoldás ebből a szempontból a reszponzív design, mely azonos tartalmat és felhasználó élményt kínál a desktopos, a tabletes és az okostelefonos felhasználóknak is.

A mobil ma már egyre kevésbé elkülönült csatorna, sokkal inkább egy gyakran használt technológia, mellyel az emberek nap mint nap elérik a webet. A hosszú távú cél nyilván az, hogy egy akadálytalan és következetes felhasználói élményt teremtsen minden eszközön. Ehhez a reszponzív design, illetve a dynamic serving megoldások kínálják a legjobb lehetőséget.

VÉGÜL Mint weboldal-, illetve cégtulajdonos nem feltétlenül kell minden témában mélyre ásnia magát , ugyanakkor érdemes tisztában lennie azzal, hogy melyek azok a területek, melyekre akkor is figyelni kell, ha a munkát mások végzik el, vagy akár másokat bíz meg azzal, hogy megmondják, mi a legjobb megoldás a weboldala számára. Minket nyugodtan ellenőrizhet, sőt örülünk is, ha folyamatos a kapcsolat, mert akkor hamarabb elkészül az Önnek is megfelelő kinézet minden kijelző méretre.

Amennyiben Ön is szeretne elégedett ügyfél lenni, vegye fel velünk a kapcsolatot és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a végén büszkén meséljen üzlettársainak arról, hogy milyen lett az új weboldala.

Név

Telefon

E-mail cím

Üzenet

7 + 3 =

Az üzenet elküldése előtt írja be a fehér négyzetbe a két szám összegét:

Az üzenet elküldése előtt írja be a fehér négyzetbe a két szám összegét